Medicul Mihail Darciuc a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

  • 08 Mai 2021 19:49
Medicul Mihail Darciuc a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

Medicul Mihail Darciuc a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. El a activat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă.

„În această după amiază, cu profund regret, a încetat din viață, medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc, la vârsta de 71 de ani.
Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sârguință și implicare, tratând pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu povețele-i utile, fiind în calitate de șef de Secție, imediat după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, 1973.
Medicul, Mihail Darciuc, a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar meritele sale au fost recunoscute la nivel național, devenind ”Om Emerit”, în 2006, obținând ”Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010,”Ordinul de Onoare”, în 2018 și ”Diplomă de gradul I”, în 2020, de la președintele Parlamentului. (...) Motivul decesului sunt complicațiile provocate post COVID-19”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de către Institutul de Medicină Urgentă.
 
Peste 100 de medici au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei în R.Moldova. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău