Medicii japonezi trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile epidemiologice legate de desfășurarea JO de Vară din Tokyo

  • 27 Mai 2021 19:02
Medicii japonezi trag un semnal de alarmă cu privire la riscurile epidemiologice legate de desfășurarea JO de Vară din Tokyo

Asociația Medicilor din Japonia a lansat un apel privind reanalizarea oportunității desfășurării Jocurilor Olimpice, în contextul în care rata de infectare cu coronavirus este în continuă creștere în țară.

Liderul asociației a avertizat că, dacă până în luna iulie nu se va reuși o scădere semnificativă a numărului de infecții, după ce mii de oameni vor sosi în țară din străinătate, Japonia se va confrunta cu un nou val.

Corespondentul BBC transmite că aproape zilnic sunt emise în Japonia avertizări cu privire la desfășurarea competițiilor în luna iulie. Joi, medicii japonezi au lansat un astfel de avertisment și au tras un semnal de alarmă. Unul dintre medici a afirmat că aceste competiții ar purtea duce chiar la apariția unei tulpini "olimpice" a virusului.

Numărul cazurilor de infecție din Tokyo nu a scăzut, în pofida stării de urgență. Guvernul japonez a decis să prelungească măsurile de restricții în capitală cu aproape o lună, până la ceremoniile de deschidere a competițiilor. Japonia a promis că evenimentul se va desfășura în condiții de siguranță, însă publicul japonez este indignat în privința insistenței Comitetului Internațional Olimpic (CIO) cu privire la desfășurarea competițiilor, indiferent de situația pandemică din țară.

Sursa: RADOR/BBC

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău