Medicii i-au interzis papei Francisc să binecuvânteze mulțimea de la fereastra spitalului în care este internat

  • 10 Iunie 2023 17:53
Medicii i-au interzis papei Francisc să binecuvânteze mulțimea de la fereastra spitalului în care este internat

Papa Francisc se simte bine după operația la nivelul abdomenului, la care a fost supus miercuri, însă la sfatul medicilor acesta nu se va da jos din pat, duminică, pentru a binecuvânta mulțimea de la fereastra spitalului, în cadrul tradiționalei rugăciuni Angelus, a declarat chirurgul Sergio Alfieri, care l-a operat, informează Agerpres.

"Nu are febră, toate funcțiile cardio-respiratorii sunt normale", spune medicul. Însă pentru a evita eforturile care pun tensiune asupra mușchilor peretelui abdominal, cum ar fi să se ridice din pat sau să se așeze, medicii i-au recomandat să nu celebreze public rugăciunea Angelus, adică să nu încerce să meargă la fereastra rezervei sale din Spitalul Gemelli pentru a rosti rugăciunea și pentru a-i binecuvânta pe credincioși.

"Papa Francisc nu are nicio problemă cardiacă în acest moment, nu a avut niciodată una în trecut (...) așa că inima este în regulă", a adăugat medicul.

"În general, după o intervenție de acest gen, internarea durează 4-5 zile. Speram să-l convingem să rămână toată săptămâna viitoare pentru că această recuperare în spital îi va permite să se întoarcă la muncă cu mai multă forță și în siguranță", a adăugat chirurgul.

El a amintit că papa Francisc nu poate, ca alte persoane de 86 de ani, să se ducă acasă pentru a se uita la televizor și pentru a se odihni, ci el are activități și responsabilități în calitate de șef de stat și lider al credincioșilor catolici. Totuși, el a recunoscut că decizia finala îi aparține papei Francisc în ceea ce privește momentul externării.

Papa Francisc a fost operat miercuri sub anestezie generală, timp de trei ore, pentru absorbirea unor "aderențe" dureroase de pe peretele abdominal, consecințe ale operației sale la colon din iulie 2021.

Suveranul pontif va trebui să petreacă mai multe zile la cel de-al zecelea etaj al unei clinici medicale supranumite "spitalul papilor", în aceeași rezervă care a fost utilizată de mai multe ori și de Ioan Paul al II-lea. Audiențele suveranului pontif au fost anulate până pe 18 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău