Medicii din Grecia, în grevă împotriva creșterii numărului de ore de lucru și a reducerilor de venituri

  • 09 Noiembrie 2017 13:04
Medicii din Grecia, în grevă împotriva creșterii numărului de ore de lucru și a reducerilor de venituri

Medicii din Grecia au inițiat joi o grevă de 24 de ore în pentru a protesta împotriva unei noi legi care prevede creșterea numărului de ore de lucru într-o săptămână, a reducerii veniturilor și a condițiilor proaste din spitale, scrie Agerpres.

Doctorii din spitalele de stat sunt nemulțumiți de o nouă prevedere care extinde numărul maxim de ore de muncă pe săptămână de la 48 la 60.

Sindicatul medicilor, OENGE, a transmis că doctorii nu ar trebui obligați să lucreze mai mult și că este nevoie de angajări în rândul personalului medical.

'Vrem mai mulți angajați acum', a precizat sindicatul într-un comunicat.

Doctorii protestează de asemenea împotriva reducerilor de venituri cauzate de măsurile de austeritate impuse de creditorii internaționali în schimbul a trei planuri de salvare de la prăbușirea financiară a Greciei în 2010.

În timpul grevei, spitalele de stat se vor ocupa doar de urgențe, a declarat presei un purtător de cuvânt.

Criza financiară a blocat practic orice angajări de personal medical, iar acum multe spitale au într-o foarte mare proporție medici și asistenți în vârstă.

Șansele mici de a găsi un loc de muncă i-au determinat pe mulți medici tineri să plece din țară. Conform sindicatului doctorilor din Atena, peste 18.000 de medici au plecat în ultimii șapte ani, majoritatea mutându-se în Marea Britanie, Germania și statele din Golf. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău