Medicii care au acordat ajutor familiei din Flocoasa sunt internați la spital, intoxicați și ei

  • 31 Octombrie 2018 15:40
Medicii care au acordat ajutor familiei din Flocoasa sunt internați la spital, intoxicați și ei

Doi medici de pe ambulanță care au mers la familia intoxicată cu insecticid din satul Flocoasa, raionul Cantemir, sunt internați la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Aceștia au prezentat aceleași simptome ca și pacienții intoxicați cu insecticid. Din fericire, starea lor este stabilă.

Este vorba de doi medici care au mers în misiune în noaptea de 29 octombrie, ora 3:15 la familia din satul Flocoasa.

Sănătateinfo scrie, citând purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească„ că aceștia au ajuns ieri la spital cu aceleași simptome, vomă, amețeli, fiind transferați de la Spitalul Raional Cantemir la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Starea acestora este stabilă, potrivit directorului Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Oleg Crudu.

„Ieri au fost aduși și sunt sub supraveghere. Starea lor este stabilă. Și bunica și fiica acesteia sunt bine, însă este o situație mai puțin comună. Ele insistă să meargă la înmormântarea copiilor. Am coordonat cu Ministerul Sănătății și vor pleca cu o ambulanță, asistate de medici. Starea lor permite acest lucru, însă numai sub supraveghere corectă. După ceremonia de înmormântare vor reveni la spital”, a spus acesta.

Amintim că pe data de 29 octombrie o familie din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir, bunica, fiica și trei copii în vârstă de 4, 8 și 11 ani au fost aduși pe rând la spitalul raional în stare extrem de gravă, cu vomă, greață și amețeli. Toții copiii au murit. Toată familia s-ar fi intoxicat cu un insecticid folosit pentru prelucrarea grâului și anume, cu Valsafid care conține fosfură de aluminiu, o substanță anorganică cu grad I de toxicitate.

Pe acest caz au fost deschise două cauze penale de către Procuratura Cantemir, iar unul din ele va trece în gestiunea Procuraturii Generale.

sursa: sanatateinfo

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău