Medici militari români merg în Ucraina

  • 25 Martie 2015 10:01
Medici militari români merg în Ucraina

O echipă de medici militari va pleca, miercuri, în Ucraina, pentru trierea răniților care vor fi aduși ulterior în spitale din România, a anunțat, ministrul român al Apărării, Mircea Dușa.

Mircea Dușa a făcut aceste declarații, marți, la Poligonul Smârdan din județul Galați, unde s-a aflat pentru a asista la un exercițiu militar.

"În cursul zilei de miercuri, 25 martie, o echipă de medici militari va pleca la Kiev pentru a face trierea militarilor sau a răniților care vor fi tratați în spitalele militare din România", a declarat ministrul Mircea Dușa.

El a precizat că, după ce se va face trierea răniților, un avion militar îi va transporta pe aceștia la spitalele militare din România.

"Deocamdată vorbesc de spitalele militare pentru că noi am primit această misiune de a acorda acest ajutor umanitar Ucrainei și pe măsură ce medicii noștri vor face trierea răniților vom organiza și transportul cu un avion militar", a spus Dușa.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, declara, în urmă cu o săptămână, la Kiev, în cadrul declarației de presă comune susținută cu Klaus Iohannis, că în urma discuțiilor s-a stabilit acordarea de tratament medical de către România și Germania, soldaților ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău