Medicamentul-minune anti-COVID al lui Donald Trump a crescut numărul de decese în rândul pacienților infectați

  • 25 Mai 2020 11:06
Medicamentul-minune anti-COVID al lui Donald Trump a crescut numărul de decese în rândul pacienților infectați

Hidroxiclorochina, medicamentul anti-malarie promovat de Donald Trump ca medicament pentru noul coronavirus, a crescut numărul deceselor printre bolnavii de COVID-19, se arată într-un studiu, citat de The Guardian, preluat de Agerpres.

Un studiu asupra felului în care a fost folosită hidroxiclorochina și clorochina pe șase continente, fără teste clinice, arată o imagine sumbră. Cercetătorii spun că medicamentul nu ar mai trebui administrat pacienților bolnavi de COVID-19, cu excepția unor medii de cercetare și testare adecvate.

Cercetarea, publicată online în jurnalul medical Lancet, nu este nu test menit să evalueye medicamentul, dar arată că graba de a îl folosi ca remediu pentru coronavirus ar putea fi necugetată. Un număr semnificativ de medici au prescris hidroxiclorochina fără să aibă dovezi clinice că ea ar fi eficientă în tratarea bolii. S-a demonstrat, însă, că medicamentul produce iregularități în bătăile inimii.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, promovează de săptămâni bune hidroxiclorochina ca metodă de tratament împotriva noului coronavirus și a afirmat, la un moment dat, chiar că ia el însuși medicamentul ca metodă de prevenție.

Deși hidroxicolorochina este relativ sigură pentru pacienții care suferă de malarie, COVID-19 este o boală foarte diferită. Autorii cercetării au studia peste 96.000 de cazuri din 671 de spital care au luat medicamentul împreună sau fără antibiotice, între 20 decembrie și 14 aprilie.

Numărul deceselor printre cei cărora le-a fost administrată hidroxiclorochină a fost mult mai are decât printre cei care nu au primit medicamentul. 1 din 6 pacienți care au luat hidroxiclorochină, bolnavii fiind de COVID-19 au murit. La pacienții care nu au luat medicamentul, mortalitatea a fost de 1 din 11.

Deși aceste statistici nu sunt pe deplin comparabile, având în vedere că nu e vorba de un test clinic și au existat diferențe în vârstă, gen, stare generală de sănătate și stadii diferite ale bolii, autorii americani ai studiului spun că și în aceste condiții, mortalitatea celor care au luat hidroxiclorochină a fost mai mare.

Ei au descoperit că pacienții care au primit hidroxiclorochină au suferit aritmii cardiace serioase.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău