Medicamente pentru afecțiuni ale inimii retrase din UE, după depistarea unei substanțe cancerigene

  • 21 August 2018 13:58
Medicamente pentru afecțiuni ale inimii retrase din UE, după depistarea unei substanțe cancerigene

Medicamente pentru afecțiuni cardiace care conțin o substanță activă produsă de o a doua companie din China sunt retrase de pe piața Uniunii Europene după detectarea unei impurități toxice, cancerigene, transmite Reuters și News.ro.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat luni că Zhejiang Tianyu Pharmaceutical nu mai este autorizată să fabrice valsartan pentru medicamentele europene și că a suspendat certificatul referitor la calitatea acestei substanțe.

Atât agenția cât și compania chineză au anunțat că medicamentele care conțin substanța valsartan fabricată de Zhejiang Tianyu sunt retrase de pe piață.

EMA anunțase deja pe 10 august că s-a constatat că unele loturi de valsartan furnizate de Zhejiang Tianyu conțin N-nitrosodimetilamină (NDMA), care poate fi cancerigenă.

Cu toate acestea, nivelul de NDMA descoperită în livrările Zhejiang Tianyu este considerabil mai mic decât cel detectat în valsartanul fabricat de Zhejiang Huahai Pharmaceutical, potrivit agenției.

Informațiile referitoare la contaminarea ingredientului activ valsartan livrat de Zhejiang Huahai au dus luna trecută la declanșarea unei alerte globale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău