Medic: Principala sursă de transmitere a COVID-19 o reprezintă tinerii infectați cu forme asimptomatice de boală și cei care nu poartă corect masca de protecție

  • 11 Octombrie 12:54
Medic: Principala sursă de transmitere a COVID-19 o reprezintă tinerii infectați cu forme asimptomatice de boală și cei care nu poartă corect masca de protecție

Principala sursă de transmitere a COVID-19 o reprezintă tinerii infectați cu forme asimptomatice de boală și cei care nu poartă corect masca de protecție. O spune șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, care se arată dezamăgit de comportamentul oamenii care nu conștientizează pericolul pe care îl prezintă noul coronavirus și neglijează măsurile de protecție recomandate.

Medicul menționează că dacă la început se credea că acest val epidemic va trece în trei-patru luni, acum este clar că epidemia va pesista un timp indefinit de lung, inclusiv, din cauza că după însănătoșire în societate nu există acea imunitate colectivă. 

O altă constatare este că majoritatea absolută a antiviralelor și a altor preparate care ar trebui să inhibe virusul nu au, practic, niciun efect.

Tratamentul care poate face o anumită diferență este cel anticoagulant, oxigenoterapia, carticoterapia de scurtă durată și asistanța ventilatorie non-evazivă, care de fapt și respezintă fundamentul tratamentului actual al maladiei, a menționat medicul.

Potrivit lui Adrian Belîi, noul coronavirus este periculos, în primul rând, pentru leziunile pe care le poate provoca la nivelul plămânilor. Noul coronavirus atacă și inima, creierul, dar și sistemul digestiv.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,6 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
2
Fri
5

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău