Medaliile JO 2016 de la Rio vor conține metale reciclabile

  • 04 Noiembrie 2014 16:20
Medaliile JO 2016 de la Rio vor conține metale reciclabile

Medaliile care vor fi atribuite cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară din anul 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro, vor conține metale reciclabile, a anunțat 'Casa da Moeda' (Monetăria) din Brazilia, fabricantul oficial, informează Agerpres.

Metalele reciclate vor proveni de la echipamente electronice, în cadrul unei inițiative care 'reafirmă angajamentul Jocurilor Olimpice și paralimpice față de dezvoltarea durabilă', potrivit unui comunicat.

Procentul de materiale reciclabile din fiecare medalie nu a fost încă definit și va depinde de furnizorii care vor fi recrutați prin intermediul unei licitații publice, după cum a explicat agenției EFE un purtător de cuvânt al fabricantului monedelor.

'Medaliile reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri ale Jocurilor și suntem încântați că putem conta pe Monetăria Braziliei, ca partener în acest moment unic din istoria sportului brazilian', a precizat președintele comitetului de organizare Rio-2016, Carlos Nuzman.

Pentru ediția 2016 a Jocurilor Olimpice de vară vor fi fabricate 4.924 de medalii, din aur, argint și bronz, care vor fi atribuite sportivilor ce vor urca pe podium, pe lângă alte 75.000 pentru participare, toate urmând să fie concepute de echipa comitetului de organizare.

'Casa da Moeda' din Brazilia a mai realizat medaliile Jocurilor Panamericane din 2007 și Jocurilor Mondiale Militare din 2011, ambele găzduite, de asemenea, de orașul Rio de Janeiro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău