Mecanismul de examinare a investițiilor va fi reglementat prin lege

  • 28 Octombrie 2021 15:20
Mecanismul de examinare a investițiilor va fi reglementat prin lege

Mecanismul de examinare a investițiilor va fi reglementat prin lege. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în prima lectura de către Parlament, comunică MOLDPRES.

Proiectul stabilește condițiile de efectuare a investițiilor în domenii de importanță pentru securitatea statului, dar și mecanismele de supraveghere a acestor activități investiționale, precizează sursa citată

Documentul definește domeniile de importanță strategică pentru securitatea statului. Între acestea sunt furnizarea de servicii de comunicații, administrarea registrelor publice ale statului, gestionarea deșeurilor radioactive, activități de asigurare a securității aviatice, mass-media și serviciile audiovizuale, efectuarea lucrărilor cu impact asupra proceselor și fenomenelor hidrometeorologice și geofizice.

Totodată, persoanele fizice și juridice, inclusiv cele străine, care  au fost implicate în activități de spălare a banilor sau finanțare a terorismului, cele asupra cărora exista un risc justificat că ar putea desfășura activități ilegale,  care au fost condamnate pentru acte de corupție sau sunt sub urmărire penală, nu vor putea realiza investiții în domeniile de importanță pentru securitatea statului.

Proiectul stabilește și competențele Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță pentru securitatea statului, care este un organ colegial al Guvernului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău