MEC și A.O. „Prietena Mea” au semnat un Memorandum de Înțelegere privind integrarea copiilor cu necesități speciale în sistemul educațional

  • 09 August 15:56
MEC și A.O. „Prietena Mea” au semnat un Memorandum de Înțelegere privind integrarea copiilor cu necesități speciale în sistemul educațional

Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Obștească „Prietena Mea” au semnat un Memorandum de Înțelegere privind integrarea copiilor cu necesități speciale în sistemul educațional. Documentul prevede consolidarea eforturilor comune în procesul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru integrarea copiilor cu necesități speciale în mediul școlar, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

 
În cadrul întâlnirii, ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a menționat că incluziunea în școli și grădinițe a copiilor cu necesități speciale este una dintre prioritățile majore ale MEC. Accentul se pune pe calitatea incluziunii și pe modul în care aceasta funcționează, de aceea este foarte important să fie asigurate condiții corespunzătoare acestor copii, mai cu seamă a celor cu dizabilitate severă.
 
Președinta A.O. „Prietena Mea” Ludmila Adamciuc s-a expus asupra necesității unor programe de sprijin pentru îngrijitorii, părinții și profesorii copiilor cu nevoi speciale. În acest sens, A.O. „Prietena Mea”, susținută de MEC, va contribui la consolidarea pregătirii cadrelor didactice și a părinților cu copii cu necesități speciale, dar și la crearea mecanismelor necesare de încadrare în școli a copiilor cu dizabilități.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău