McDonald's închide ''un număr redus'' de restaurante în Venezuela

  • 03 Septembrie 2018 08:50
McDonald's închide ''un număr redus'' de restaurante în Venezuela

Lanțul american de fast-food McDonald's a închis "un număr redus" de restaurante în Venezuela, ca parte a politicii de adaptare la piață pe care o derulează în prezent, a anunțat compania Arcos Dorados, care deține marca în America Latină și Caraibe, relatează agenția EFE.

"Vom continua să adaptăm afacerea noastră la dinamica piețelor. Conform acestei dinamici și adaptări, am închis recent un număr redus de restaurante", a anunțat Arcos Dorados într-un comunicat de presă.

Informația vine într-un moment în care, pe rețelele sociale, se semnalează că în Venezuela, țară afectată de o gravă criză economică, au fost închise șapte restaurante ale lanțului, în Caracas și în alte localități.

Totuși, compania precizează că nu sunt închise francizele și că funcționează "peste 120 de restaurante pe teritoriul național".

Venezuela, țara cu cele mai mari rezerve dovedite de petrol din lume, trece printr-o gravă criză economică, tradusă prin hiperinflație, lipsă de medicamente, alimente și probleme ale serviciilor publice.

Guvernul venezuelean a implementat, din 20 august, o serie de măsuri în cadrul "planului de recuperare economică", multe dintre acestea respinse de către opoziție și economiști, considerându-se că agravează criza.

Printre aceste măsuri se numără majorarea salariului de până la 35 de ori, controlul prețurilor la 25 de produse alimentare, devalorizarea monedei și reconservesia monetară, bolivarului fiindu-i tăiate cinci zerouri.

Conform estimărilor Fondului Monetar Internațional, inflația în Venezuela ar putea încheia anul la un nivel de 1.000.000%. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău