Maxim Lebedinschi: „Nu au existat cazuri de vot în locul persoanelor decedate"

  • 17 Septembrie 2019 13:45
Maxim Lebedinschi: „Nu au existat cazuri de vot în locul persoanelor decedate

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, afirmă că "în istoria contemporană a proceselor electorale moldovenești nu au fost probate cazuri în care altcineva ar fi votat în locul unei persoane decedate". Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat MOLDPRES.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat MOLDPRES.

Potrivit secretarului Comisiei Electorale Centrale, listele electorale sunt tipărite cu 25 de zile înaintea alegerilor și se întocmesc în baza Registrului de stat al alegătorilor. "Listele electorale sunt trimise birourilor electorale ale secțiilor de votare, iar alegătorii au dreptul și pot să își verifice datele în listele electorale și pot cere excluderea din listă a unei persoane decedate, prezentând certificatul de deces al acesteia", a afirmat Maxim Lebedinschi.

Potrivit Codului electoral al Republicii Moldova, alegătorul este înscris numai într-o singură listă electorală la secția de votare în a cărei rază teritorială acesta își are domiciliul.

Alegerile locale generale vor avea loc la data de 20 octombrie 2019, iar în cadrul acestui proces electoral cetățenii moldoveni vor alege 898 de primari, 11 580 de consilieri locali, 1 108 consilieri raionali/municipali și 10 472 consilieri sătești/orășenești.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău