Matteo Salvini, investigat pe motiv că ar fi folosit zboruri din bani publici în scop de campanie

  • 17 Mai 2019 09:21
Matteo Salvini, investigat pe motiv că ar fi folosit zboruri din bani publici în scop de campanie

Vicepremierul italian Matteo Salvini este investigat pentru o posibilă utilizare inadecvată a unor zboruri de stat în timp ce făcea campanie pentru partidul său de extremă dreapta Liga în perspectiva alegerilor europene, a anunțat joi Curtea de conturi de la Roma, relatează Agerpres,citat de Digi24.

Procurorii au declanșat ancheta după ce ziarul La Repubblica a relatat că Salvini a mers cu avionul de 20 de ori la evenimente de campanie pentru alegerile europene de la 26 mai.

Matteo Salvini, în vârstă de 46 de ani, care este și ministru de interne, a negat că ar fi folosit în mod ilegal bani publici.

„Niciun abuz, nicio neregulă, niciun zbor de stat sau cu mjiloace ale poliției pentru campanie, ci numai pentru angajamente instituționale”, a precizat el într-un comunicat dat publicității de purtătorul său de cuvânt.

„Voi avea o discuție cu oricine susține contrariul”, se mai notează în textul citat.

Mitingurile lui Salvini, întrerupte tot mai des de protestatari

Sondaje de opinie recente sugerează că Liga ar putea obține peste 30% din voturi la alegerile europene, devenind cu ușurință principalul partid italian din viitorul Parlament European. Salvini se confruntă însă cu probleme tot mai mari pe măsură ce campania se apropie de sfârșit.

Mitingurile sale au fost tot mai des întrerupte de protestatari, iar unele media l-au catalogat drept un "ministru absent", care petrece mult mai mult timp în campanie decât la serviciu.

Potrivit La Repubblica, el a petrecut numai 17 zile întregi de muncă la Ministerul de Interne în acest an.

Salvini, care se portretizează drept un politician dur care nu umblă cu jumătăți de măsură, este cel mai popular lider de partid din Italia, dar retorica anti-migranți fără niciun fel de limită polarizează opinia publică și îi înfurie pe criticii săi.

El și-a atras acuzații de cenzură, după ce pompierii s-au folosit de o macara pentru a înlătura un banner cu mesajul "Nu ești binevenit" de pe ferestrele de la etajul unei case din orașul italian Brembate, pe care l-a vizitat luni.

După acel episod, bannere similare au fost expuse sfidător de protestatari în orașe din întreaga Italie.

În martie, parlamentul italian a votat împotriva declanșării unei anchete de către procurori asupra lui Salvini pentru abuz de putere și răpire, după ce a blocat o navă a Gărzii de coastă cu 150 de migranți la bord timp de aproape o săptămână în largul coastei Siciliei.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău