Matteo Renzi i-a oferit simbolic o cravată italiană lui Alexis Tsipras

  • 04 Februarie 2015 14:59
Matteo Renzi i-a oferit simbolic o cravată italiană lui Alexis Tsipras

Șeful guvernului italian, Matteo Renzi, i-a oferit simbolic o cravată omologului său grec, Alexis Tsipras, care a spus însă că refuză s-o poarte atât timp cât țara sa este cufundată în criză, relatează Agerpres.

''Vrem să dăm o mână de ajutor Greciei, ceea ce nu înseamnă că-i dăm întotdeauna dreptate, dar suntem convinși că Grecia va ieși din criză'', a declarat Renzi într-o conferință de presă comună cu Tsipras la Roma.
''Când se va întâmpla aceasta, voi fi bucuros ca premierul să poată purta o cravată italiană'', a adăugat Renzi, oferindu-i omologului său grec o cravată în culorile președinției semestriale italiene a Uniunii Europene, care s-a încheiat la sfârșitul lui decembrie 2014.


''Promit să port această cravată când Grecia va găsi o soluție viabilă'', a mulțumit, surâzând, premierul grec, provenit din rândurile stângii radicale.


Alexis Tsipras se va afla astăzi  la Bruxelles, unde va fi primit de șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, apoi de președintele Consiliului European, Donald Tusk. El se va deplasa după aceea la Paris, unde se va întâlni cu președintele francez, Francois Hollande, în cursul după-amiezii.
Împreună cu Tsipras marți la Roma a fost și ministrul său de finanțe, Yanis Varoufakis, care se va întâlni miercuri la Frankfurt cu conducerea Băncii Centrale Europene (BCE).
Cei doi încearcă să convingă zona euro de necesitatea reducerii datoriei Greciei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău