Măsurile legislative de susținere a familiilor, prezentate de deputata Marina Morozova la Comisia ONU pentru Statutul Femeilor

  • 15 Martie 16:16
Măsurile legislative de susținere a familiilor, prezentate de deputata Marina Morozova la Comisia ONU pentru Statutul Femeilor

Vicepreședinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Marina Morozova, a participat la cea de-a 68-a ediție a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor. Evenimentul s-a desfășurat la Cartierul General al Organizației Națiunilor Unite din New York, Statele Unite ale Americii. Din delegația Republicii Moldova a mai făcut parte ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Deputata Marina Morozova a prezentat inițiativele legislative adoptate de Parlament cu scopul de a susține familiile cu copii și de a crea facilități pentru femeile care vor să combine viața profesională cu cea de familie. Printre ele figurează deschiderea creșelor în cadrul companiilor, acordarea unui program de muncă mai flexibil pentru mamele cu copii mici, precum și opțiuni pentru tații care vor să se implice mai mult în creșterea și îngrijirea copiilor.

„Am îmbunătățit semnificativ legislația, dar, pentru a ne asigura că populația beneficiază de aceste oportunități, suntem conștienți că trebuie să îmbunătățim programele care combat stereotipurile de gen și percepțiile tradiționale despre rolul femeilor în societate. Acest lucru perpetuează o împărțire inegală a muncii plătite și neremunerate. În rezultat, unele femei sunt determinate să aibă mai puțini copii decât și-ar dori sau să renunțe la carieră, neîndeplinindu-și, în așa fel, potențialul profesional”, a accentuat deputata Marina Morozova.

Cea de-a 68-a ediție a Comisiei pentru Statutul Femeilor s-a desfășurat cu scopul de a face un schimb de bune practici în domeniul politicilor dedicate familiilor și copii. Toate cheltuielile aferente deplasării au fost acoperite de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău