Măsurile de pregătire în domeniul protecției civile a R. Moldova pentru anul 2023, aprobat de Guvern

  • 30 Noiembrie 2022 16:31
Măsurile de pregătire în domeniul protecției civile a R. Moldova pentru anul 2023, aprobat de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 30 noiembrie, măsurile de pregătire în domeniul protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2023. Documentul are drept scop perfecționarea cunoștințelor și formarea deprinderilor necesare în vederea prevenirii și reducerii efectelor negative ale situațiilor de urgență și excepționale. Totodată, acesta reglementează controlul asupra implementării actelor normative în domeniul protecției civile în autoritățile publice, unitățile administrativ-teritoriale, întreprinderi și instituții cu orice formă de proprietate.

Proiectul va contribui la asigurarea educării populației pentru cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive și a comportamentului ce trebuie adoptat în cazul producerii situațiilor excepționale. În același timp, proiectul va spori nivelul de pregătire în domeniu a  reprezentanților autorităților publice și a operatorilor economici, se arată în comunicat.

Astfel, a fost aprobat Planul calendaristic de pregătire în domeniul protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2023, care stabilește măsurile de bază de pregătire în domeniul protecției civile, precum și instituțiile implicate la realizare și termenele desfășurării activităților. Conform Planului, vor fi organizate exerciții practice privind lichidarea consecințelor unui eventual cutremur de pământ, inundații și alunecări de teren. 

La fel, a fost aprobat și Planul de completare cu audienți a Centrului republican de instruire pentru anul 2023, prin care sunt stabilite categoriile și termenele pentru instruirea în domeniul protecției civile a persoanelor responsabile de organizarea măsurilor respective în unitățile administrative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău