Măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2023, discutate cu membrii Confederației Naționale a Patronatului

  • 30 Noiembrie 2022 15:43
Măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2023, discutate cu membrii Confederației Naționale a Patronatului

Urmare a sesiunii de consultări a proiectului politicii bugetar fiscale pe anul 2023 din 25 noiembrie curent, echipa Ministerului Finanțelor și ministrul Dumitru Budianschi au avut marți, 29 noiembrie 2022, o ședință cu președintele, Leonid Cerescu și reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului (CNPM), membri ai Comitetului responsabil de politica fiscală, pentru a discuta măsurile incluse în proiect.

Astfel, în cadrul ședinței părțile au discutat și analizat următoarele măsuri: regimul fiscal aplicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii pentru perioada anilor 2023-2025, impozitarea progresivă a persoanelor fizice, conceptul prețurilor de transfer, amortizarea accelerată, creșterea valorii mijloacelor fixe supuse amortizării, aplicarea TVA cu drept de deducere pentru apă și canalizare, majorarea valorii tichetelor de masă ș.a.

Pe durata discuțiilor reprezentantii CNPM au argumentat necesitatea amânării implementării unor măsuri, precum și reformularea altora, se arată în comunicat.

În contextul subiectelor abordate, Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a explicat cauzele ce au stat la baza includerii acestora în document și a menționat că măsurile propuse în proiectul politicii fiscale pentru anul viitor, reprezintă viziunea Ministerului Finanțelor, care se bazează pe multiple analize iar urmare a consultărilor și discuțiilor va fi ajustat proiectul de lege, se arată în comunicat.

Menționăm că, documentul este în proces de definitivare. Pe unele măsuri vor mai avea loc ședinte separate în vederea revizuirii propunerilor.

După definitivare, proiectul va fi prezentat Guvernului spre aprobare și ulterior Parlamentului pentru adoptare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău