Măsuri speciale luate de Poliția de Frontieră pentru creșterea operativității la intrarea și ieșirea din Republica Moldova

  • 15 Aprilie 2023 09:00
Măsuri speciale luate de Poliția de Frontieră pentru creșterea operativității la intrarea și ieșirea din Republica Moldova

În perioada Sărbătorilor de Pași, pentru a asigura operativitate la trecerea frontierei de stat, dar și în vederea excluderii a orice risc de securitate la frontieră, la nivelul Poliției de Frontieră a fost dispus un set de măsuri special, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

„Împreună cu colegii din armele MAI, Serviciul Vamal și omologii din statele vecine, se va activa la capacitate maximă pentru a garanta securitate, ordine publică și siguranță cetățenilor.

Astfel, un număr de circa 1500 de polițiști de frontieră sunt planificați zilnic în activitățile de control și supraveghere a frontierei de stat. Monitorizarea situației la frontieră se realizează 24/24 și la necesitate este suplinit numărul de angajați din prima linie, dar și a tehnicii speciale de control.

În punctele de trecere a frontierei, în cazurile de majorare a fluxului de călători și mijloace de transport va fi folosită la maxim infrastructura cu deschiderea suplimentară a benzilor de circulație, dar și aplicarea REVERS (redirecționarea traficului pe sensul opus de deplasare).

Totodată, în perioada sărbătorilor de Paști, la solicitarea APL, vor fi deschise puncte de trecere locale, amplasate pe sectorul moldo-ucrainean, pentru a facilita trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Poliția de Frontieră vine cu unele recomandări pentru cetățenii care intenționează să traverseze frontiera de stat în această perioadă. Pentru început, rugăm să verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenționați să tranzitați hotarele țării. În cazul în care planificați să mergeți în călătorie cu copiii minori, asigurați-vă că ați perfectat documentele acestora, iar în scopul evitării formării cozilor, instituția de frontieră recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.

Anul trecut, în perioada sărbătorilor de Paște și Blajini, (23 aprilie – 3 mai 2022) la frontiera de stat au fost înregistrate circa 431 mii de traversări persoane, precum și peste 115 mii traversări mijloace de transport. Cel mai solicitate puncte de trecere au fost Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Cahul, Otaci și Giurgiulești”, transmite comunicatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău