Măsuri de siguranță stricte în Italia, la finala EURO 2020

  • 11 Iulie 2021 17:13
Măsuri de siguranță stricte în Italia, la finala EURO 2020

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a urat succes echipei de fotbal a Angliei care joacă azi finala cu Italia din Campionatul European.

Regina, care în urmă cu 55 de ani, a înmânat Angliei Cupa Mondială spune că a văzut atunci importanța acestor competiții majore. 65.000 de spectatori vor fi diseară pe stadionul de pe Wembley, în pofida cazurilor tot mai numeroase de coronavirus.

În Italia, în schimb, unde suporterii pot privi meciul pe mari ecrane instalate în aer liber, măsurile de siguranță sunt mai stricte, după cum transmite corespondenta noastră, Elena Postelnicu.

Reporter: Italienii își vor susține în această seară echipa națională Squadra Azzurra cu masca de protecție pe față, chiar și în piețe, în aer liber, cel puțin acolo unde se va permite să se vizioneze meciul împreună cu alți suporteri.

La Roma, proiectul pentru amenajarea unui maxi ecran pe Stadionul 'Olimpico', unde ar fi putut intra gratis 16.000 de fani, a fost suspendat.

În timp ce în alte orașe, precum: Milano, Veneția, Padova, Trieste, Palermo, Cagliari și Sassari nu vor exista nici măcar proiecții în piețe și, în unele cazuri, sunt prevăzute ordonanțe ad-hoc pentru a proteja siguranța cetățenilor.

Până și unul dintre jucătorii îndrăgiți ai naționalei, fundașul Leonardo Bonucci, a lansat un apel către fani, invitându-i să sărbătorească cu respect față de ei înșiși și față de ceilalți.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău