Măsuri de securitate sporite pe aeroporturi, poliția caută islamiști

  • 21 Decembrie 2018 18:15
Măsuri de securitate sporite pe aeroporturi, poliția caută islamiști

Autoritățile germane au intensificat vineri dimineața măsurile de securitate pe aeroporturile din regiunea de sud-vest din apropierea graniței cu Franța, pe fondul preocupărilor privind o potențială amenințare teroristă, a anunțat ministrul german de interne Horst Seehofer, citat de dpa.

Poliția a efectuat percheziții în landurile Baden-Wurttemberg și Renania de nord-Westfalia în urma unor tentative de spionaj pe aeroporturile din Paris și Stuttgart, iar procuratura a anunțat că patru persoane sunt anchetate sub suspiciunea pregătirii unui atac de amploare.

Ministrul german de interne a spus că amenințarea teroristă se menține la un nivel ridicat și, deși a atenționat împotriva 'alarmismului', a precizat că 'vigilența a fost sporită pe toate aeroporturile'.

Aeroporturile în cauză sunt Stuttgart, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden și Mannheim, menționează dpa.

Potrivit ministrului de interne din Baden-Wurttemberg, Thomas Strobl, camerele de supraveghere instalate pe aeroportul din Stuttgart au surprins persoane cu un comportament suspect. Acestea, care conform autorităților ar avea legături cu islamismul, ar fi supravegheat procedurile de verificare a pasagerilor în vederea îmbarcării.

Poliția federală germană a desfășurat agenți în uniforme blindate și înarmați cu puști automate pe aeroportul din Stuttgart și autoritățile controlează rutele de acces, ca 'pură măsură de precauție'.

Unul din firele anchetei a dus la Aachen, oraș balnear în Renania de nord-Westfalia, în apropiere de granița cu Belgia și Olanda, după ce o mașină cu numere de înmatriculare din Aachen a fost observată săptămâna trecută la aeroportul Charles de Gaulle de lângă Paris. 

Mașina, o camionetă de curierat, i-ar aparține unui salafist de origine marocană care deține mai multe astfel de vehicule și este cunoscut de autoritățile din Renania de nord-Westfalia.

Potrivit informațiilor dpa, bărbatul în cauză a fugit înainte ca poliția franceză să reușească să-l interogheze, iar unul dintre fiii săi a fost văzut la aeroportul din Stuttgart.

Postul public german S a relatat că autoritățile marocane din sfera securității au avertizat asupra unui potențial pericol de atac la un aeroport din regiune, pe baza informațiilor colectate din discuții pe rețele de socializare.

Poliția germană a dat asigurări că măsurile de securitate aplicate la aeroporturi fac parte din rutină și că astfel de amenințări nu sunt un lucru neobișnuit în această perioadă a anului, iar orarele de zbor nu au fost afectate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău