Măsuri de protecție împotriva COVID-19, întreprinse în Armata Națională. Fără concedii pentru ostași și acces interzis vizitatorilor

  • 09 Martie 2020 13:07
Măsuri de protecție împotriva COVID-19, întreprinse în Armata Națională. Fără concedii pentru ostași și acces interzis vizitatorilor

Ministerul Apărării a întreprins mai multe măsuri în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus.

Astfel, accesul persoanelor străine și al vizitatorilor (rudele militarilor în termen) este interzis, militarii nu vor mai putea beneficia de concedii și nu voir mai fi organizate activități în masă.

Potrivit șefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrțînă, în scopul prevenirii virusului de tip nou COVID-19, specialiștii din subdiviziunile medicale ale Armatei desfășoară ședințe de informare pentru efectivul în termen și pe contract din toate garnizoanele cu distribuirea broșurilor informative.

Totodată, au fost pregătite mijloace de protecție individuală (costume de unică folosință, ochelari de protecție, măști, bahile, costume chirurgicale), pentru a fi distribuite în unități și instituții medicale.

În baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația NATO pentru Suport și Achiziții privind dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor biologice în țara noastră, Armata Națională a primit echipament special de decontaminare (cabina de decontaminare gonflabilă DD-04).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău