Mass-media turcă anunță că reuniunea Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU privind exportul de cereale va avea loc săptămâna viitoare

  • 21 Iunie 2022 19:03
Mass-media turcă anunță că reuniunea Rusiei, Ucrainei, Turciei și ONU privind exportul de cereale va avea loc săptămâna viitoare

Negocierile dintre Rusia, Ucraina, Turcia și ONU privind exportul de produse agricole din porturile ucrainene vor avea loc săptămâna viitoare, la Istanbul, a anunțat, marți, ziarul Milliyet, citând surse din cadrul Cancelariei prezidențiale turce.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și secretarul general al ONU, António Guterres, ar putea lua parte la întâlnire.

Se așteaptă ca, în cazul în care mecanismul de la Istanbul va începe să funcționeze, 35-40 de milioane de tone de cereale vor fi exportate pe piețele mondiale prin Bosfor și Dardanele, în următoarele șase până la opt luni.

Totodată, se subliniază că navele vor începe să exporte cereale din Ucraina în termen de o lună după ce mecanismul dintre Federația Rusă, Ucraina, Turcia și ONU va funcționa la Istanbul. Cu ajutorul acestuia, primele nave comerciale care își vor începe activitatea vor fi cele din porturile Odesa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău