Mașinile transnistrene vor putea fi admise în traficul internațional din septembrie

  • 21 August 2018 09:32
Mașinile transnistrene vor putea fi admise în traficul internațional din septembrie

Guvernul a aprobat decizia de punere în aplicare, începând cu 1 septembrie 2018, a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. Documentul vine să asigure implementarea Deciziei protocolare „Privind accesul în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale”, din 24 aprilie 2018, transmite IPN.

Parlamentul a adoptat legea pe 26 iulie 2018, iar Guvernului i s-a pus în sarcină să aprobe procedura de înmatriculare a mijloacelor de transport ce cad sub incidența acesteia. În decizia executivului se menționează că scopul este de a stabili procedura de înmatriculare a acestor categorii de mijloace de transport, pentru a asigura funcționalitatea legii nominalizate începând cu 1 septembrie 2018. Urmare a completărilor propuse la cadrul normativ, automobilele înmatriculate în stânga Nistrului și municipiul Bender în condițiile mecanismului aprobat vor obține dreptul de a participa în traficul rutier internațional.

Mijloacele de transport, inclusiv remorcile, motocicletele și bicicletele cu motor auxiliar, vor putea obține plăci cu număr de înmatriculare neutru, fără simbolica Republicii Moldova, pentru circulația în trafic internațional. Acestea vor fi eliberate de subdiviziunile Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova, fără achitarea drepturilor de import și fără prezentarea actelor vamale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău