Mașinile parcate sub copacii din curțile de la Ciocana și Râșcani trebuie mutate

  • 11 August 2022 13:47
Mașinile parcate sub copacii din curțile de la Ciocana și Râșcani trebuie mutate

Cetățenii din Chișinău sunt îndemnați să nu-și parcheze mașinile sub copaci. După ploile abundente și vântul puternic de marți mai există pericol ca peste vehicule să cadă crengi. Automobilele parcate împiedică autospecialele municipale să intervină la înlăturarea consecințelor furtunii, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, într-o conferință de presă, transmite IPN.

„Rugăm: evacuați până duminică autoturismele. Se va interveni cu tehnică grea. Sunt foarte multe crengi care încă atârnă de copaci, de rețele, și prezintă un risc sporit. Plus, că nu pot interveni turnurile și alte autospeciale în curțile de bloc pentru că sunt foarte multe mașini parcate. Ieri nu am reușit să ajungem în o treime din curți, să activăm în regim normal din cauza mașinilor parcate. Nu am putut găsi proprietarii ca să le dea la o parte. Vă rugăm foarte mult, stimați locuitori din sectorul Râșcani și Ciocana preponderent, să evacuați mașinile din zonele de intervenție”, a solicitat primarul.

Amintim că pagubele înregistrate în urma ploii puternice căzute marți în Chișinău sunt estimate la aproximativ 17 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău