Mașini noi și bărci cu motor au fost donate de Guvernul Germaniei pentru Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

  • 04 Iulie 15:03
Mașini noi și bărci cu motor au fost donate de Guvernul Germaniei pentru Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Guvernul Germaniei a donat Poliției de Frontieră din R.Moldova un lot de mașini și bărci cu motor, în valoare totală de aproximativ un milioan de euro. Mijloacele tehnice au fost transmise astăzi, în cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros; ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber și Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușcă, transmite Radio Chișinău.

Ministrul de Interne Adrian Efros a declarat că această donație reprezintă o continuare a „sprijinului necondiționat și esențial pentru Republica Moldova”.

„Astăzi vedem acest lot de autoturisme și aceste bărci pe care dumneavoastră o să le folosiți în timpul activității. Aceste noi resurse, în valoare totală de peste un milion de euro, vor crește semnificativ mobilitatea polițiștilor noștri de frontieră, facilitând activitatea de prevenire și menținere a frontierelor sigure. Mijloacele de transport și bărcile vor fi folosite pentru patrularea și consolidarea securității la frontieră, asigurându-ne că suntem mereu pregătiți să răspundem eficient la orice provocare”, a spus Adrian Efros.

La rândul său, ambasadoarea Germaniei, Margret Maria Uebber, a subliniat că securitatea R.Moldova a devenit o problemă de importanță majoră, în contextul războiului din Ucraina.

„Securitatea internă a Moldovei a devenit o problemă din ce în ce mai importantă, o mare eroziune a arhitecturii de securitate a Ucrainei. Domeniul protecția eficientă a frontierei reprezintă, așadar, o prioritate a sprijinului german pentru Republica Moldova prin instruire, furnizare de echipamente, precum vehicule speciale, echipamente cu termoviziune sau mijloace moderne de comunicare”, a declarat Margret Maria Uebber,.

În context, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușcă, a menționat că donația Germaniei va contribui la creșterea capacității de reacție polițiștilor de frontieră.

„Implementarea celor mai bune practici și standarde europene va asigura o supraveghere eficientă a frontierei de stat și va asigura o capacitate ridicată de reacție la schimbarea situației sau la intervenția diferitor situații la frontieră”, a afirmat Ruslan Galușca.

Numai în 2023, datorită suportului Guvernului Federal German, Poliția de Frontieră a obținut o asistență în valoare de peste 2 milioane de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
28
Tue
28
Wed
30
Thu
30
Arhivă Radio Chișinău