Mașini militare ruse, capturate de ucraineni, expuse, de 9 Mai, pe o stradă centrală din Kiev

  • 09 Mai 2022 15:30
Mașini militare ruse, capturate de ucraineni, expuse, de 9 Mai, pe o stradă centrală din Kiev

Mai multe mașini militare ale armatei ruse, dar și bucăți dintr-un avion militar rusesc, care au fost capturate de ucraineni, au fost expuse, luni, pe o stradă din centrul Kievului, pentru a marca astfel ziua de 9 Mai, transmite Agerpres.

Bucăți din epava unui avion SU 25 SM doborât pe 2 martie pe raza satului Vîșegrad, despre care se crede că a fost folosit pentru bombardarea orașului Irpin, dar și mai multe transportoare blindate capturate la Hostomel au fost amplasate pe strada Lavrska, în fața Muzeului Național Militar - Istoric al Ucrainei.


Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


"În legătură cu aceste trofee, susțin această idee. Trec, fotografiez, trimit prin Instagram, pentru a împărtăși victoria noastră viitoare. Simt că ziua de 9 Mai de anul acesta este mult mai tensionată față de altă dată și, dacă e să ne referim la situația generală din țară, același lucru îl simt toți ucrainenii", a declarat Elena, o tânără care a apreciat expoziția în drum spre serviciu.

În capitala Ucrainei, autoritățile au impus, luni, mai multe restricții, ceea ce a făcut ca pe străzile din centrul Kievului să fie foarte puțină lume. Numărul de patrule militare și de poliție de pe străzi a fost suplimentat, fiind anulată orice acțiune publică menită să marcheze ziua de 9 Mai.

 


Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


"În zilele de 8 și 9 mai, ca și în celelalte zile de sărbătoare, se iau măsuri speciale de securitate. Creștem numărul de patrule și, în același timp, colaborăm cu echipe de voluntari create în cadrul Autorității Teritoriale de Apărare, cu scopul de a preveni orice încălcări și provocări ale siguranței publice. Așa am lucrat și în perioada pascală, și pe 1 și 2 mai, când nu am avut încălcări ale legii. Același lucru sperăm să se întâmple și astăzi", a afirmat șeful Poliției Regionale Kiev, Andrei Nebitov.

Piața Independenței, cunoscută sub numele de Maidan, în care există și celebra Statuie a Independenței și cea a Îngerului Mihail, era și ea nepopulată, pe fondul măsurilor de securitate adoptate de autoritățile ucrainene.

 


Foto: (c) CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO


În același timp, străzile care permit accesul spre cartierul guvernamental au fost închise, în zonă fiind amplasate numeroase filtre de control formate din polițiști și militari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău