Masca devine obligatorie în Spania până când virusul va fi "învins definitiv". Cei care nu se conformează vor primi amenzi

  • 09 Iunie 2020 20:17
Masca devine obligatorie în Spania până când virusul va fi

Purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în Spania, sub pedeapsa amenzii, și după ridicarea măsurilor de izolare, până când coronavirusul va fi "învins definitiv", a anunțat marți ministrul sănătății, Salvador Illa, citat de Agerpres și digi24.

Potrivit unui comunicat al ministerului său, sunt pasibile de o amendă de 100 de euro persoanele care nu vor purta mască pe stradă, în locuri închise sau în magazine atunci când nu vor putea păstra distanța de 1,5 metri față de cei din jur.

Purtarea măștii va rămâne obligatorie în transportul în comun, în avioane sau în autovehiculele particulare ai căror ocupanți nu au același domiciliu.

Spania, țară unde epidemia de COVID-19 a făcut peste 27.000 de morți, a impus din 21 mai purtarea de măști, de către toate persoanele în vârstă de peste 6 ani, pe stradă și în spațiile închise dacă distanța de securitate nu poate fi asigurată. Din 4 mai, măștile erau obligatorii în mijloacele de transport în comun.

Menținerea caracterului obligatoriu al măștii face parte dintr-un ansamblu de măsuri menite să lupte împotriva epidemiei după ridicarea măsurilor de izolare și a stării de alertă pe 21 iunie.

"Aceste măsuri care erau în vigoare în timpul stării de alertă vor rămâne până când vom fi învins definitiv virusul, adică până când vom dispune de o terapie eficace sau de un vaccin", a subliniat ministrul sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău