Masca de protecție redevine obligatorie în regiunea transnistreană

  • 18 Iulie 2022 14:24
Masca de protecție redevine obligatorie în regiunea transnistreană

Masca de protecție devine obligatorie în transportul public și în spațiile închise din regiunea transnistreană. Decizia a fost luată după ce numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate a crescut considerabil, transmite IPN.

În regiune au fost confirmate 326 de cazuri de COVID-19. 106 pacienți sunt tratați în spitalele cu profil COVID, cinci bolnavi fiind în stare gravă, iar doi pacienți se află în secția de terapie intensivă.

Pentru a preveni răspândirea infecției, masca de protecție a devenit obligatorie în transportul public și în spațiile închise din stânga Nistrului.

În același timp, municipiul Chișinău rămâne sub cod portocaliu de COVID-19, alertă instituită săptămâna trecută de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău. Potrivit deciziei autorităților, în Chișinău masca de protecție este obligatorie în instituțiile medicale, însă este recomandată purtarea acesteia în transportul public și în spațiile închise. În condițiile unui număr în creștere a cazurilor de COVID-19, autoritățile municipale recomandă vaccinarea cu primele două doze pentru cei nevaccinați și administrarea dozei booster pentru cei vaccinați cu schema completă.

„Avem în continuare tulpina Omicron, care este o tulpină ușoară, care dezvoltă forme ușoare, iar majoritatea absolută a adulților nu necesită internare pentru tratament. Tratamentul poate fi ușor administrat la locul de trai, la domiciliu, prin intermediul medicului de familie. Este demonstrat că se molipsesc majoritar persoanele nevaccinate. Acesta este încă un indicator de ce trebuie să apelăm la cabinetele de imunizare pentru a administra, în special, doza booster cei care încă nu au reușit să o facă sau ce care nu și-au administrat încă nicio doză”, a spus șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății,  în perioada 4–10 iulie s-au înregistrat 1 852 de cazuri de COVID-19, în creștere cu 82,8% comparativ cu săptămâna precedentă. Persoanele infectate cu COVID-19 urmează tratament în zece instituții medicale, în care sunt suficiente paturi pentru această categorie de pacienți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău