Masa Bucuriei | Donații de Paști pentru bătrânii ramași singuri, în sărăcie, în campania Misiunii Diaconia

  • 20 Aprilie 2019 12:29
Masa Bucuriei | Donații de Paști pentru bătrânii ramași singuri, în sărăcie, în campania Misiunii Diaconia

Misiunea Socială „Diaconia” desfășoară astăzi, în peste 100 de magazine din întreaga țară, colecta de produse alimentare pentru susținerea oamenilor nevoiași.

Acțiunea este organizată în cadrul Campaniei de Paști „Masa Bucuriei” și are drept scop sensibilizarea și mobilizarea societății pentru susținerea bătrânilor rămași singuri și marcați de sărăcie.

Toate donațiile acumulate în această zi, vor fi transformate în prânzuri calde și pachete alimentare distribuite pe parcursul întregului an. Doar în 2018, într-o singură zi, au fost colectate 41 tone de produse alimentare și 150.000 de lei. Grație acestor resurse au fost distribuite 3000 de pachete cu produse alimentare, iar zilnic, 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul celor 5 cantine ale organizațiilor implicate în campanie. Zilnic, doar la cantina mobilă „Aproape de Aproapele” din Chișinău vin după un prânz cald peste 180 de persoane, potrivit datelor prezentate de Misiunea Socială „Diaconia”.

Vor fi implicați, în total peste 1000 de tineri voluntari, între care se numără și mai multe persoane publice, care au acceptat să fie mesageri ai bunătății în magazinele implicate, printre ei: Igor Cuciuc, Laurențiu Popescu, Stela Boțan, Vlad Țurcanu, Iurie Nistorică, Dorin Galben, Daniela Crudu, echipa Interakt Media, Radio Noroc etc.

Acțiunea se va desfășura în 100 de magazine din 20 de localități din întreaga țară: Chișinău, Bălți, Soroca , Sîngerei, Edineț, Căușeni, Ungheni , Cahul, Ștefan Vodă, Hâncești, Călărași, Dondușeni , Cantemir, Ialoveni, Ratuș, Florești, Rezina, Șoldănești, Strășeni, Măgdăcești, Cricova.

Donațiile vor fi colectate prin intermediul e-donații, pe pagina Misiunea Socială „Diaconia”. Costul unui prânz la cantina mobilă este de 15 lei, iar cu 400 de lei asiguri hrana unui bătrân pentru o lună sau prin intermediul terminalelor de plată în toate rețelele din oraș: MMPS și QIWI, Netto Pro, Run Pay.

Magazine implicate în campanie sunt Green Hills, Velmart, Linella, IMC Market, Metro, Family Market, Nr1 Market, Fidesco, Fourchette.

Radio Chișinău este partener media.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău