Mărțișoare pentru cetățenii Republicii Moldova, de peste hotare

  • 24 Februarie 2017 15:19
Mărțișoare pentru cetățenii Republicii Moldova, de peste hotare

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) va expedia până pe 1 martie 1500 de mărțișoare confecționate de copii din Republica Moldova asociațiilor de moldoveni și misiunilor diplomatice de peste hotare, transmite IPN.

În acest an, mărțișoarele vor fi expediate în Austria, Federația Rusă, Kazahstan, Franța, Marea Britanie, Ungaria, Letonia, Finlanda, Spania, Italia, Norvegia, Portugalia, SUA și Canada. De asemenea, moldovenii din diasporă vor primi costume naționale, cărți pentru copii, broșura turistică „EtnoMoldova”, revista „Moldova de oriunde”, hărți și calendare BRD 2017.

Organizatorii campaniei și-au propus să păstreze tradițiile și obiceiurile specifice R. Moldova, precum și să promoveze drepturile și imaginea pozitivă a persoanelor cu dizabilități, să sensibilizeze societatea referitor la probleme și potențialul persoanelor cu dizabilități și la necesitatea integrării lor sociale, educaționale și profesionale.

Acțiunea face parte din campania „Mărțișor cu DOR de-acasă”, organizată de BRD al patrulea an consecutiv în parteneriat cu Centrul de Reabilitare și Integrare Socială a Copiilor cu Dizabilități de Intelect CULTUM din comuna Stăuceni. În acest an, campaniei s-a alăturat și Centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Phoenix” din orașul Râșcani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău