Marșul Unirii a fost blocat de Partidul Patrioții Moldovei

  • 26 Martie 2012 11:29
Marșul Unirii a fost blocat de Partidul Patrioții Moldovei

La Chișinău, o manifestație consacrată Unirii Basarabiei cu România a fost blocată pentru scurt timp de un grup de membri ai unei formațiuni politice antiromânești, Partidul Patrioții Moldovei.

Aceștia au încercat să zădărnicească un Marș al Unirii, organizat pe străzile capitalei Republicii Moldova de Platforma Civică Acțiunea 2012 și Consiliul Unirii, la care au luat parte aproximativ 2 mii de persoane.

Manifestanții au fost opriți la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Pușkin de câteva zeci de adepți ai Partidului Patrioții Moldovei, care purtau drapele roș-albastre, folosite la mitinguri de Partidul Comuniștilor. Între cele două tabere s-au produs altercații verbale și chiar fizice. Poliția a fost nevoită să intervină pentru a-i dispersa pe manifestanți.

Forțele de ordine au deblocat ulterior bulevardul Ștefan ce Mare pentru a permite manifestanților unioniști să-și continue marșul.

Acțiuni consacrate Unirii Basarabiei cu România au avut loc astăzi la Bălți și Ungheni și în alte localități ale Republicii Moldova.

Pe 27 martie se împlinesc 94 de ani din ziua în care Sfatul Țării, parlamentul de atunci de la Chișinău, a adoptat actul unirii cu România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
-0,04
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
1
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău