Marșul Centenarului a ajuns la Sadova, satul de baștină al președintelui Igor Dodon

  • 30 August 2018 13:01
Marșul Centenarului a ajuns la Sadova, satul de baștină al președintelui Igor Dodon

Participanții la Marșul Centenarului au ajuns astăzi în localitatea Sadova, din Călărași, satul de baștină al președintelui prorus de la Chișinău, Igor Dodon. Unioniștii vor urma în continuare traseul, Lozova-Strășeni-Vatra și vor intra sâmbătă în Chișinău.

Organizatorul Marșului Centenarului, George Simion, a anunțat că în această seară mai mulți unioniști din România vor pleca spre Chișinău „pentru a evita abuzurile de la frontieră” și a ajunge în timp util în Piața Marii Adunări Naționale,  pe 1 septembrie când va avea loc Marea Adunare Centenară. Câteva autocare vor porni în această seară  din București, Cluj, Iași și Galați,  spre Republica Moldova.  

Pe o rețea de socializare, George Simion a îndemnat participanții la marș, care nu sunt lăsați să treacă frontiera, să rămână în vamă și să nu se întoarcă, pentru că fie care caz va fi documentat. 

Marți seara, cetățenii români participanți la Marșul Centenarului, cu excepția liderului Acțiunii 2012, George Simion, au fost lăsați să treacă frontiera R. Moldova, după ce au fost blocați trei zile în vamă.

Marșul Centenarului, o acțiune comemorativă pentru marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia. Participanții, care merg pe jos, au străbătut aproape 1300 de kilometri, trecând prin locuri importante pentru reîntregirea României.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău