LIVE | Marșul Comemorării, Recunoștinței și Consolidării, organizat de veteranii războiului de la Nistru în centrul Chișinăului

  • 02 Martie 2021 10:10
LIVE | Marșul Comemorării, Recunoștinței și Consolidării, organizat de veteranii războiului de la Nistru în centrul Chișinăului

Un „Marș al Comemorării, Recunoștinței și Consolidării” este organizat la această oră de veteranii războiului de la Nistru în centrul Chișinăului.

Acțiunea este organizată de asociația „Forța veteranilor”. Foștii combatanți se vor deplasa la Complexul Memorial „Eternitate”, unde va avea loc o ceremonie de comemorare la care vor participa și oficialitățile.

Astăzi se împlinesc 29 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru, provocat de regimul separatist de la Tiraspol, susținut de Federația Rusă prin implicarea Armatei a 14-a care staționa în regiunea transnistreană. Luptele au durat câteva luni, iar la 21 iulie 1992, președinții de atunci ai Rep. Moldova și Federației Ruse, Mircea Snegur și Boris Elțin, au semnat o convenție de încetare a focului.

În acțiunile de luptă din 1992 și-au pierdut viața peste 300 de combatanți și peste 400 de civili. Zeci de persoane au fost date dispărute, iar câteva sute de oameni au fost răniți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău