Mark Zuckerberg investește 5 miliarde de dolari într-o tehnologie care să ajute la “vindecarea tuturor bolilor”

  • 08 Ianuarie 2019 16:36
Mark Zuckerberg investește 5 miliarde de dolari într-o tehnologie care să ajute la “vindecarea tuturor bolilor”

Mark Zuckerberg a vândut acțiuni din Facebook în valoare de 5 miliarde de dolari pentru a investi banii într-un proiect de cercetare biomedical - Chan Zuckerberg Initiative, denumit astfel după numele fondatorului Facebook și al soției lui, Priscilla Chan, doctor pediatru. Acest proiect vrea să folosească tehnologia pentru a “vindeca toate bolile”.

Un alt proiect în din zona biomedicală, Chan-Zuckerberg Biohub, în care cei doi soți au mai investit, urmărește dezvoltare unor dispozitive care implantate în creier ar putea controla anumite comenzi transmise de creier, cu scopul de ajuta la vindecarea unor boli neurologice, notează businessinsider.com

Unul dintre cercetătorii implicați în aceste proiecte arată că scopul acestor dispozitive wireless implantate în creier este acela de a controla efectele unor boli precum epilepsia sau Parkinson prin blocarea unei convulsii sau a unei mișcări perturbatoare imediat ce aceasta a fost declanșată.

De asemenea, presa străină scria la începutul acestui an, că un departament de dezvoltare de produse hardware controlat de Facebook a produs un dispozitiv tip brățară smart care ar putea transpune cuvintele în vibrații pe care utilizatorul să le poată înțelege. Cu alte cuvinte, utilizatorii ar putea “auzi prin piele”, scria businessinsider.com. O astfel de brațară ar putea fi de ajutor celor cu deficiențe de auz.

Zuckerberg nu este singurul antreprenor care investește masiv în astfel de proiecte. În urmă cu doi ani, ​Elon Musk, fondator al companiei Tesla, a lansat un startup numit Neuralink Corp, care lucrează la un sistem prin care creierul uman ar putea ajunge să preia anumite funcții ale computerelor, să îmbine inteligența umană cu cea artificială.

Sursa: StartUp Cafe

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău