Marius Lazurca a participat la vernisarea expoziției "Români, drepți între popoare"

  • 06 Aprilie 2016 13:33
Marius Lazurca a participat la vernisarea expoziției

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a participat marți, 5 aprilie 2016, la vernisarea expoziției "Români, drepți între popoare", organizată de Centrul Cultural Evreiesc “KEDEM”.

Evenimentul a fost realizat în cadrul Centrului Cultural și de Binefacere ”Hesed Yakov” din Municipiul Bălți. Expoziția a fost oferită de Consulatul General al României și Muzeul Holocaustului din Odessa.

La eveniment au participat directorul Centrului Cultural Evreiesc ”Kedem”, Stella Harmelin, președintele Centrului ”Hesed Yakov”, Igor Goldberg, conducerea Direcției Învățământ, Tineret și Sport a Municipiului Bălți, Tatiana Dubițkaia, profesori de istorie din cadrul instituțiilor de învățământ din Bălți, reprezentanți ai comunității evreiești din municipiu, elevi și studenți.

Cu acest prilej, ambasadorul României, Marius Lazurca, a evocat importanța expoziției, precum și angajamentul puternic al României față de asumarea propriului trecut, al onorării memoriei victimelor Holocaustului și de implicare în acțiunea la nivel internațional împotriva manifestărilor antisemite, extremiste și xenofobe.

Reamintim că, în luna martie 2016, România a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului – IHRA, o expresie a recunoașterii eforturilor autorităților române de a păstra vie memoria Holocaustului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău