Marina Tauber: Vreau să-mi demonstrez nevinovăția prin procedurile prevăzute

  • 20 Mai 2022 18:10
Marina Tauber: Vreau să-mi demonstrez nevinovăția prin procedurile prevăzute

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, se așteaptă să-i fie ridicată imunitatea și să fie reținută, apoi arestată. Ea spune că nu îi este frică de un asemenea scenariu. Într-un demers adresat procurorului general interimar, Dumitru Robu, Marina Tauber precizează că „nu se eschivează de la urmărirea penală, nu contraface probe, nu periclitează mersul anchetei, iar temei pentru reținerea sa nu există”, transmite IPN.

„Noi cunoaștem că decizia aceasta este luată deja în culise. Dar, după cum vedeți, eu sunt aici și am să demonstrez nevinovăția noastră. O să demonstrăm toți împreună nevinovăția domnului Ilan Șor și a mea. Noi înțelegem foarte bine că aceste show-uri politice sunt necesare din cauza majorării prețurilor, din cauza crizei sociale și economice din țara noastră. Este praf în ochi”, a declarat Marina Tauber într-o conferință de presă.

Parlamentara a menționat că ea a mai trecut prin asemenea acțiuni, fiind acuzată de aceleași lucruri, însă până la urmă s-a demonstrat că totul a fost o înscenare și o comandă politică. „Dacă vreți, eu pot și acum să merg la CNA, și la 13 (Penitenciarul nr. 13, nr.), unde doriți. Nu mă tem de nimic, pentru că știu că nu am comis vreo infracțiune”, afirmă deputata.

„Vreau să-mi demonstrez nevinovăția prin procedurile prevăzute de legislația procesual penală și să particip activ la desfășurarea urmării penale. Nu am de gând să mă eschivez de la organul de urmărire penală”, a mai spus Marina Tauber.

La ședința de joi a Parlamentului au fost prezentate patru cereri prin care procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Ilan Șor și Marina Tauber. Marina Tauber este vizată în două dintre ele și Ilan Șor – în altele două cereri. În demersuri se invocă articolele „spălarea banilor” și „escrocherie” din Codul Penal.

În septembrie 2019, Marina Tauber a mai rămas fără imunitate parlamentară, imputându-i-se că a participat activ la devalizarea sistemului bancar, acordând ajutor în preluarea unei bănci de grupul lui Ilan Șor. Ca urmare, deputata a fost reținută, împreună cu colega ei Reghina Apostolova. Ulterior, Alexandru Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva deputatelor a fost pornit ilegal, iar cele două au fost puse sub învinuire tot cu încălcarea legii și nu au nicio implicare în frauda bancară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău