Marina Tauber, din arest la domiciliu, participă la evenimente de partid. Explicația avocatului deputatei (Tv8)

  • 07 Octombrie 2019 16:08
Marina Tauber, din arest la domiciliu, participă la evenimente de partid. Explicația avocatului deputatei (Tv8)

Deși se află în arest la domiciliu, deputata Marina Tauber participă la evenimente organizate de Partidul ȘOR (PP ȘOR). Potrivit unui comunicat al formațiunii, în acest weekend, Tauber a fost prezentă la forumul candidaților din Orhei ai PP ȘOR, scrie Tv8.

„Este meritul președintelui nostru Ilan Șor că am devenit această familie unită și consolidată, și datorită dumnealui avem mai multe rezultate și avem această sală de oameni minunați, tari, puternici, care nu au părăsit țara noastră, Republica Moldova, dar oameni care vor să schimbe viața concetățenilor noștri spre bine. Am demonstrat acest lucru în orașul Orhei, am demonstrat acest lucru în raionul Orhei, iar acum, împreună, mergem înainte în toată țara”, a declarat Marina Tauber, care este vicepreședintă a Partidului ȘOR, în cadrul evenimentului.

Am încercat să o telefonăm pe deputată, însă aceasta are telefonul deconectat. Totuși, avocatul ei Iulian Balan susține că Marina Tauber a avut permisiune de la instanță de a participa la acest eveniment:

 „Am solicitat permisiunea de la instanță ca să poată participa la întâlnirea cu alegătorii, fiind concurent electoral, și instanța i-a permis acest lucru”, a declarat Iulian Balan, contactat de TV8.md.

La scurt timp de la reținerea Marinei Tauber, reprezentanții PP ȘOR au spus că aceasta, la fel ca și colega ei de fracțiune Reghina Apostolova, este candidată la funcția de consilieră locală în orașul Orhei, deși aceasta nu figura în lista PP ȘOR, depusă de formațiune la Consiliul local de Circumscripție Electorală.

În cadrul evenimentului din weekend, a intervenit cu un discurs și președintele formațiunii Ilan Șor, care, potrivit organelor de drept, nu se află în țară. Acesta a transmis mesajul prin intermediul unei înregistrări video.

„Avem, o misiune foarte importantă – să realizăm toate proiectele din Orhei și Jora de Mijloc în fiecare localitate a raionului nostru iubit (…). Puterea a fost luată de politicieni mânați doar de sentimente de răzbunare și hoție. Presiunile asupra partidului sunt mari, dar, în pofida acestui fapt, Partidul Politic ȘOR a fost, este și va fi”, a spus Șor, potrivit unui comunicat emis de reprezentanții PP ȘOR.

Marina Tauber și colega ei Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară, apoi au fost reținute preventiv, fiind cercetate într-un dosar legat de frauda bancară. Tauber se află în arest la domiciliu, iar Apostolova se află sub control judiciar.

La rândul său, Ilan Șor a dispărut din țară la mijlocul lunii iunie. Acesta s-ar afla în Israel. El a rămas, de asemenea, fără imunitate de deputat și este anunțat în căutare națională și internațională.

Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:3,1 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
22

Curs oficial BNM 06 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3895 -0.0444
USD 17.2619 0.0347
RON 4.0083 -0.0122
UAH 0.6355 0.0018
RUB 0.2426 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău