Marina SUA a capturat un transport de arme atât de mare încât a acoperit puntea din spate a unui crucișător de 173 de metri

  • 10 Mai 2021 13:59
Marina SUA a capturat un transport de arme atât de mare încât a acoperit puntea din spate a unui crucișător de 173 de metri Sursa: U.S. Navy / Twitter

Nava de război USS Monterey a oprit în data de 6 mai un vas dhow neînregistrat (navă tradițională din regiunea Mării Roșii și a Oceanului Indian) care naviga în apele internaționale ale Mării Arabiei, în cadrul unei verificări de rutină, informează Marina SUA, potrivit Digi24.ro.

O echipă a Pazei de Coastă aflată la bordul navei de război a urcat la bordul vasului suspect și a descoperit o ascunzătoare de arme.

Captura uriașă a fost sechestrată și adusă la bordul USS Monterey în cadrul unei operațiuni care a durat două zile. Armele ridicate au ocupat mare parte din puntea din spate a vasului de război USS Monterey, lung de 173 de metri.

Printre arme se aflau zeci de rachete rusești anti-tanc, mii de puști de asalt chinezești și sute de mitraliere PKM, puști cu lunetă și lansatoare de grenade. Totodată, s-au mai găsit componente avansate de arme, precum lunete.

Potrivit Marinei americane, a fost deschisă o anchetă pentru a se identifica sursa și destinația transportului de arme, care va rămâne în custodia SUA.

După ce s-a stabilit că nava dhow se poate deplasa în siguranță, iar echipajul a fost interogat, marinarii au primit apă și mâncare și au fost eliberați.

Sursa: DIGI24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău