Marian-Jean Marinescu anunță că „eliminarea taxelor de roaming între UE și R. Moldova se află pe masa de lucru a Comisiei Europene”

  • 18 Decembrie 2022 13:17
Marian-Jean Marinescu anunță că „eliminarea taxelor de roaming între UE și R. Moldova se află pe masa de lucru a Comisiei Europene”

Comisia Europeană analizează modalitățile prin care ar putea fi reduse tarifele de roaming cu Republica Moldova, a anunțat eurodeputatul Marian-Jean Marinescu într-un mesaj publicat pe Facebook în urma unei interpelări adresate comisarului european pentru piață internă, Thierry Breton, transmite Caleaeuropeana.ro.

„Mă bucur să pot face public faptul că eliminarea taxelor de roaming între UE și Republica Moldova se află pe masa de lucru a Comisiei Europene, care analizează posibile soluții juridice pe termen mai lung pentru eliminarea taxelor de roaming între UE și Republica Moldova. După cum mi-a comunicat comisarul Thierry Breton în cadrul unui răspuns la o întrebare adresată de mine pe această temă, executivul european analizează modalitățile prin care ar putea fi reduse tarifele de roaming cu Republica Moldova, începând cu o reducere a tarifelor en gros de terminare a apelurilor mobile pe care operatorii și le percep reciproc”, a detaliat Marinescu.

Acesta a mai explicat că sunt în curs ”discuții tehnice pentru a facilita astfel de acțiuni care ar putea fi posibile în temeiul normelor existente și care ar putea, prin urmare, să fie puse în aplicare rapid. Comisia este de părere că o astfel de soluție ar necesita adoptarea de către Republica Moldova a unor reglementări care să permită o aliniere la normele relevante ale UE”, a completat eurodeputatul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău