Marian Lupu a avut o întrevedere cu președintele APCE Jean-Claude Mignon

  • 12 Iulie 2013 13:45
Marian Lupu a avut o întrevedere cu președintele APCE Jean-Claude Mignon

Parlamentul va stabili în curând un set de măsuri care, odată implementate, ar permite scoaterea Republicii Moldova de sub monitorizarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat luni șeful legislativului Marian Lupu în urma unei întrevederi cu președintele APCE, Jean-Claude Mignon.Republica Moldova și-a îndeplinit majoritatea obligațiunilor asumate…

Parlamentul va stabili în curând un set de măsuri care, odată implementate, ar permite scoaterea Republicii Moldova de sub monitorizarea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a declarat luni șeful legislativului Marian Lupu în urma unei întrevederi cu președintele APCE, Jean-Claude Mignon.

Republica Moldova și-a îndeplinit majoritatea obligațiunilor asumate față de Consiliul Europei, a afirmat speakerul Marian Lupu.

O decizie privind monitorizarea pe mai departe a Republici Moldova depinde de raportul final al Comisiei de monitorizare a APCE, a declarat președintele APCE, Jean-Claude Mignon.

Atunci când raportorii reveni în Republica Moldova, ei vor putea să se pronunțe în privința evoluțiilor țării Dumneavoastră. Comisia de monitorizare va decide dacă va fi continuată sau nu faza de monitorizare. Dacă se va decide să se încheie etapa de monitorizare, va urma etapa de postmonitorizare.

Republica Moldova se află sub monitorizarea APCE din 1995. Până în prezent țara noastre are mai multe restanțe, între care în ceea ce privește reformarea Procuraturii Generale și asigurarea independenței justiției, procese care fac parte din procesul de democratizare a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău