Maria Zaharova: Vor exista contramăsuri din partea Rusiei, pentru posibilele sancțiuni ale SUA

  • 29 Decembrie 2016 07:27
Maria Zaharova: Vor exista contramăsuri din partea Rusiei, pentru posibilele sancțiuni ale SUA

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat posibilele sancțiuni drept o provocare directă a Casei Albe și a promis că vor exista contramăsuri din partea Rusiei.

Rusia va răspunde la posibilii noi pași ostili ai Statelor Unite - a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, subliniind că orice măsuri împotriva reprezentanțelor diplomatice ruse din SUA vor ricoșa imediat asupra diplomaților americani din Rusia. Este posibil - a adăugat ea - că Administrației Obama îi este deja absolut indiferent ce se va întâmpla cu relațiile ruso-americane dar e greu de crezut că istoria îi va ierta comportamentul de tipul "după noi potopul".

Comentariul apărut pe site-ul Ministerului rus de Externe este o reacție la informațiile din cotidianul The Washington Post privind intențiile Administrației Obama de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, de astă dată, pentru atacurile cibernetice prin care ar fi încercat să influențeze alegerile americane. Moscova, obosită deja de minciunile despre așa-numiților hackeri ruși - se afirmă în comentariu - potrivit căruia acuzațiile reprezintă o dezinformare lansată de Administrația Obama în urmă cu jumătate de an, pentru a ajuta candidatul democrat în alegerile prezidențiale, nerealizând ceea ce și-a propus, ea își caută scuză pentru acest eșec. Maria Zaharova a mai spus că este vorba de o înscenare regizată de Casa Albă, adevărul despre care va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu. Ea a invocat declarațiile din 8 decembrie ale secretarului de stat al statului american Georgia, Brian Kemp, că urmele atacului cibernetic împotriva lui duc la asediul Agenției Naționale de Securitate a Statelor Unite. Aceste informații au fost însă acoperite de valul de acuzații fără dovezi la adresa Rusiei - a afirmat Maria Zaharova. Prin scurgeri organizate de informații în mediile americane se încearcă intimidarea Rusiei cu extinderea sancțiunilor, măsuri diplomatice și diversiuni împotriva sistemelor informatice rusești.

Administrația Obama, care se pregătește de plecare, nu pierde speranța de a mai face ceva rău pentru relațiile ruso-americane pe care le-a dus deja la cel mai jos nivel - se mai arată în comentariul purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe. Săptămâna trecută, președintele Vladimir Putin a întors acuzațiile declarând că Administrația Obama încearcă să responsabilizeze Rusia pentru propriile eșecuri electorale. Putin a declarat că nu se știe cine au fost hackerii care au spart poșta electronică a Partidului Democrat, adăugând că important nu este cine a spart poșta, ci dezvăluirile despre manipulările comise în sânul Partidului Democrat în favoarea nominalizării lui Hillary Clinton.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău