Maria Zaharova a acuzat Polonia că a distrus sistemul de securitate european

  • 23 Noiembrie 2022 11:31
Maria Zaharova a acuzat Polonia că a distrus sistemul de securitate european

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat că, prin interzicerea de către Polonia a participării delegației ruse, condusă de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, de a participa la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe (CMFA) al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), distruge sistemul de securitate din Europa, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI, citat de Rador.

Zaharova a explicat că nu este vorba doar despre Polonia ca stat, ci ca țară care prezidează OSCE și este obligată să creeze condiții egale pentru toate țările care participă la activitatea organizației.

'Polonia distruge sistemul de organizare, securitatea și cooperarea în Europa', a mai spus ea. Zaharova a subliniat că OSCE a fost creată ca o platformă de discuții pentru diferite state și politicieni cu opinii diferite, iar președinția polonă 'distruge practic această platformă de negociere'. Pe 18 noiembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului polon de Externe, Łukasz Jasina, a declarat că Varșovia nu va permite delegației ruse să participe la reuniunea Consiliului miniștrilor de externe al OSCE, din perioada 1-2 decembrie.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a caracterizat decizia Poloniei de a refuza participarea șefului diplomației ruse Lavrov la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE drept provocatoare și fără precedent.

Pe 21 noiembrie, ministrul adjunct de externe al Poloniei, Pavel Yablonsky, a declarat că autoritățile polone consideră că 'Rusia ar trebui să fie absolut, pe cât este posibil, izolată pe toate platformele internaționale'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău