Maria Grazia Chiuri prima femeie directoare artistică a casei de modă Christian Dior

  • 11 Iulie 2016 15:36
Maria Grazia Chiuri prima femeie directoare artistică a casei de modă Christian Dior

Creatoarea italiană Maria Grazia Chiuri care s-a ocupat anterior de creațiile casei de modă Valentino, a fost numită director artistic al casei Christian Dior.

Aceasta a devenit prima femeie care ocupă această poziție, a anunțat vineri, 8 iulie, casa de moda franceză, citată de agenția France Presse (AFP).

Maria Grazia Chiuri, în vârstă de 52 de ani, devenită director artistic al colecțiilor de creație vestimentară haute couture, pręt-a-porter și a accesoriilor pentru femei ale casei Christian Dior, îi succede belgianului Raf Simons care a părăsit casa de moda franceză în octombrie 2015. Noua directoare artistică va prezenta prima sa colecție Dior în timpul Săptămânii Modei de la Paris, la 30 septembrie, a anunțat casa de modă într-un comunicat.

"Sunt foarte onorată să mă alătur casei Dior. Este o mare responsabilitate de a fi prima femeie care conduce creația unei case atât de ferm legate de expresia feminității", a declarat Maria Grazia Chiuri, citată în comunicat.

"Viziunea sa asupra femeii, într-un fel atât de senzual și poetic, este în rezonanță cu cea a Domnului Dior. Expertiza sa în domeniul creației vestimentare și pasiunea sa pentru măiestrie se poate baza pe expertiza excepțională a atelierelor noastre", a spus președintele director general al casei de modă Dior, Sidney Toledano.

Casa Valentino a anunțat joi plecarea Mariei Grazia Chiuri, care a fost co-director artistic alături de Pierpaolo Piccioli timp de opt ani. Cei doi au dat un suflu nou în alura modei italiene.

Maria Grazia Chiuri este a șasea care ocupă aceasta poziție, după fondatorul casei de modă Christian Dior, urmat de Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano și Raf Simons, amintește AFP.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău