Maria Cetulean a fost DEMISĂ din funcție

  • 17 Aprilie 2015 11:42
Maria Cetulean a fost DEMISĂ  din funcție

Directoarea Spitalului clinic municipal de Ftiziopneumologie, Maria Cetulean, a fost demisă din funcție, după ce la această instituției au fost depistate condiții improprii pentru tratamentul pacienților, inclusiv au fost găsite rozătoare.

Director interimar a fost numită Carmina Paladi, șefa secției numărul unu a instituției.

Totodată, etajul unu și doi al spitalului, cu o capacitate totală de 80 de paturi, vor fi închise până când vor fi reparate, a anunțat șeful direcției de Sănătate a Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu. Cei 80 de pacienți, bolnavi de tuberculoză vor fi transferați la clinica din localitatea Vorniceni.

Între alte nereguli depistate ca urmare a unei anchete desfășurată de comisii ale Ministerului Sănătății și ale Direcție municipale de Sănătate, se numără nerespectarea suprafeței necesare pentru un pacient de 8 metri pătrați, nu a fost deratizată toată aria spitalului și a fost încălcat regimul sanitaro-igienic și antiepidemic.

Totodată, anul acesta, vor fi făcute investiții de 1,8 milioane de lei alocate de primăria capitalei, pentru dezvoltarea Spitalului de Ftiziopneumologie, a mai anunțat Mihai Moldovanu.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău