Marea Neagră | Rusia desfășoară exerciții cu lansări de rachete în Crimeea

  • 20 Iunie 2019 16:35
Marea Neagră | Rusia desfășoară exerciții cu lansări de rachete în Crimeea

Aviația navală a Flotei Rusiei din Marea Neagră desfășoară joi în Crimeea exerciții cu lansări de rachete, a anunțat un purtător de cuvânt al flotei ruse cu baza în Sevastopol, Aleksei Ruliov, citat de portalul ucrainean LB.ua.

În prima etapă a exercițiului, potrivit acestuia, avioane de vânătoare și elicoptere au simulat acțiuni de sprijin aerian pentru retragerea forțelor terestre din fața unui inamic convențional și redislocarea aparatelor de zbor la baze aeriene de rezervă.

În a doua etapă a aplicațiilor, avioane de tipul Su-24M și Su-30SM au efectuat lansări de rachete neghidate și bombardamente asupra unor ținte terestre și maritime, iar aparate și elicoptere de transport militar au efectuat acțiuni de transport și desant.

Peste 30 de avioane și elicoptere ale aviației navale a Flotei Rusiei din Marea Neagră participă la acest exercițiu, a indicat serviciul de presă al flotei, citat de agenția de presă TASS.

Printre avioanele mobilizate la exercițiul din Crimeea figurează aparate de recunoaștere Su-24MR, bombardiere Su-24M, avioane multirol Su-30SM, avioane de tipul An-12, avioane amfibiu Be-12, elicoptere Mi-8 și Ka-27.

De fapt, întreaga aviație a Districtului militar Sud al Federației Ruse, în care este inclusă și Crimeea, a fost mobilizată joi în cadrul unor exerciții care au prevăzut simularea unui atac masiv cu rachete și proiectile asupra unor ținte pe patru poligoane de antrenament din sudul Rusiei, relatează TASS, citând serviciul de presă al Districtului militar Sud.

'Peste 100 de avioane și elicoptere ale unităților de aviație ale Armatei a 4-a a Forțelor aeriene și antiaeriene ruse au lansat un atac cu rachete și bombe asupra țintelor de pe patru poligoane de antrenament aerian din Crimeea și Kuban', se menționează într-un comunicat al serviciului de presă citat.

Potrivit experților, Rusia a transferat în ultimele 18 luni trupe și echipamente militare suplimentare în Crimeea, intensificându-și influența în zona Mării Negre și în Orientul Mijlociu.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău