Marea Britanie va primi "pe termen lung" 20.000 de refugiați din Afganistan, în special femei, fete și minorități religioase

  • 18 August 2021 08:39
Marea Britanie va primi

Guvernul britanic a anunțat lansarea unui program pentru primirea ''pe termen lung'' a 20.000 de refugiați afgani, dintre care 5.000 în primul an.

"Avem o datorie față de toți cei care au lucrat cu noi pentru a face din Afganistan un loc mai bun în ultimii 20 de ani. Mulți dintre ei, în special femeile, au acum nevoie urgent de ajutorul nostru"', a declarat premierul Boris Johnson, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

El a spus că este "mândru că Regatul Unit a reușit să pună în aplicare această măsură pentru a-i ajuta pe ei și familiile lor să trăiască în siguranță în Regatul Unit".

Șeful guvernului va prezenta acest nou program miercuri dimineață deputaților care și-au întrerupt vacanța de vară pentru a dezbate subiectul în Camera Comunelor. Ca urmare a deteriorării rapide a situației, au fost apărut critici, inclusiv în rândurile conservatorilor lui Boris Johnson, privind gestionarea crizei în Afganistan.

Noul program anunțat își propune să primească în primul an 5.000 de cetățeni afgani "amenințați de criza actuală", în special femei, fete și minorități religioase, potrivit Ministerului de Interne.

Guvernul britanic nu a specificat intervalul de timp în care vor fi primiți 20.000 de afgani, menționând doar că este voeba de o măsură "pe termen lung", dar acest nou program este inspirat de unul pentru refugiații sirieni care a permis stabilirea a 20.000 dintre aceștia în șapte ani, din 2014 până în 2021, notează AFP, citată de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău