Marea Britanie va majora bugetul de apărare cu peste un miliard de lire din cauza inflației

  • 24 Decembrie 2022 15:30
Marea Britanie va majora bugetul de apărare cu peste un miliard de lire din cauza inflației

Marea Britanie va majora cheltuielile militare cu peste un miliard de lire (1,21 miliarde de dolari) pentru a evita reducerea acestora în termeni reali din cauza inflației în următorii doi ani, scrie sâmbătă cotidianul The Telegraph, potrivit AGERPRES.

Ministrul de finanțe Jeremy Hunt este așteptat să facă la primăvară acest anunț privind creșterea bugetară.

Experți militari estimează că bugetul Ministerului Apărării din 2024/25 trebuie să crească de la 48,6 la 50,1 miliarde de lire pentru a se evita o reducere în termeni reali dat fiind că inflația se menține peste 10%, scrie același cotidian.

În bugetul propus luna trecută, Hunt a afirmat că guvernul recunoaște necesitatea de creștere a cheltuielilor de apărare și a confirmat că va menține bugetul militar la cel puțin 2% din PIB, în conformitate cu angajamentul față de NATO.

'Avem unul din cele mai mari bugete de apărare din Europa și în 2020 am anunțat cea mai mare creștere de cheltuieli de după Războiul Rece', a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt guvernamental.

El a precizat că orice majorare a cheltuielilor de apărare va fi luată în considerare în cadrul viitoarei revizuiri integrate, un document care va prezenta în primăvară prioritățile Marii Britanii în materie de apărare, securitate și politică externă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău