Marea Britanie va cere amânarea Brexit dacă nu ajunge la un nou acord până sâmbătă

  • 16 Octombrie 2019 16:54
Marea Britanie va cere amânarea Brexit dacă nu ajunge la un nou acord până sâmbătă

Marea Britanie va solicita amânarea ieșirii din Uniunea Europeană în cazul în care nu ajunge la un acord cu Bruxellesul până sâmbătă, afirmă Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, scrie Mediafax.ro

„Pot confirma, așa cum premierul a transmis în mod repetat, că, în primul rând, Guvernul se va conforma legii, și, în al doilea rând, se va conforma garanțiilor oferite instanței judiciare că va respecta legea", a declarat Stephen Barclay, citat de Politico.eu.

Consilierii juridici ai Guvernului au transmis unei instanțe din Scoția că va fi aplicată Legea Benn, care prevede amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă nu se ajunge la un acord formal privind Brexit.

Conținutul documentelor intră în contradicție cu poziția publică a premierului Boris Johnson, care a afirmat în mai multe rânduri că va retrage Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu ori fără un acord Brexit. Camera Comunelor a adoptat o lege (numită Legea Benn), prin care blochează producerea Brexitului fără acord.

 Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord și Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziție limitată și anunțând că așteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a sugerat, miercuri, că Uniunea Europeană ar putea organiza un nou summit pentru a aproba un eventual acord Brexit.

Liderii Uniunii Europene se reunesc joi și vineri pentru a discuta despre Brexit. Marea Britanie ar urma să se retragă din UE pe 31 octombrie. Camera Comunelor a adoptat o lege care prevede amânarea ieșirii Marii Britanii din UE dacă nu se ajunge la un acord Brexit.

 Sursa:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
21
Cer fragmentat
Umiditate:56 %
Vint:3,1 m/s
Sat
22
Sun
21
Mon
22
Tue
23
Wed
24

Curs oficial BNM 05 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0546
USD 17.3920 -0.0487
RON 4.0272 -0.0103
UAH 0.6518 -0.0018
RUB 0.2515 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău